TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, melyet bankkártyával is kifizethet a futárnál utánvétes vásárlás esetén.

Díjmentes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!

Fizetési megoldás
Bankkártyás fizetés

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
5
5
5
5
2

Tartályok


Ezek a tartályok a fordított ozmózis membránnal rendelkező készülékek tartozékai. Van, hogy ki kell cserélni. Néhány hasznos információt talál a tartályokkal kapcsolatban lejjebb.


Sorrend:


Személy szerint én a tartályokat a fordított ozmózis membránnal rendelkező készülékeknél a gyenge láncszemnek tartom. Nem lehet ugyanis javítani. 

Mivel a fordított ozmózis membrán lassan termeli a tiszta vizet, ezért a tartály szükséges ahhoz, hogy bármikor tudjunk venni vizet a készülékünkből. A víztisztító betermeli a tartályba a vizet, amikor azt nem használjuk, és onnan adagolja vissza nekünk, amikor szükségünk van vízre. A tartályt a készülékkel összekötő egy darab csövön áramlik tehát a víz oda-vissza. 

A tartály belső térfogatát kitölti egy gumi tömlő. Ez körbe rögzítve van belülről egy vonalban, kb. a tartály felénél a külső héjhoz és fel van fújva egy bizonyos levegő nyomással. Igy teljesen kitölti a belső teret. A tartály csap felül van. A tartály csapon keresztül a víz a külső héj és a nyomással felfújt tömlő közé érkezik. A tartályba lassan érkező tisztított víz nyomása, összenyomja a félúton körbe rögzített gumitömlőt saját magába. Így telik meg a tartály vízzel. 

Az így keletkezett nyomás, a gumi erejével tolja vissza a vizet, amikor a tiszta vizes csapot megnyitjuk. 

A tartályok alsó részén található egy tűszelep, mint az autók kerekein. Ezen keresztül lehet állítani a gumitömlő belsejében a nyomást. 

Mi szokott lenni a probléma a tartállyal?

Megnyitjuk a csapot és jön egy kis víz, de nem sok. Emeljük meg a tartályt. Ha nehéz, mert benne van a víz, akkor elment a gyári nyomás a tartályból. Ezt lehet orvosolni rápumpálással a szelepen keresztül. Ha ez a probléma viszonylag hamar visszatér, akkor tartálycserét javaslok, mert nem lehet javítani.

Ha a rápumpáláskor észreveszi, hogy a szelepen keresztül víz szivárog, akkor szintén ki lehet dobni a tartályt, mert átszakadt a gumitömlő és bekerült a belső részébe a víz. Elvész a nyomás, ami ki kellene tolja a vizet a tartályból.

Még pár szó a fertőtlenítésről.

Szétszedni nem lehet, de fertőtleníteni érdemes, én 3 vagy 12%-os Hidrogén Peroxidot használok. A tartály csövébe fecskendezem be, így a nyomás ráadásakor tuti a tartályban köt ki. 

A teljes folyamattal kapcsolatban szívesen adok felvilágosítást telefonon: 70/565-3767

Előfordulhat, hogy nagyon sokáig kitart egy tartály, de ha kezd a víznek az íze megváltozni, akkor is érdemes cserélni. Ha vannak utószűrők a készüléken, akkor vegyen közvetlenül a tartályból vizet és kóstolja meg azt! Ha mellék íze van, akkor cserélje ki! 

 


Webáruház készítés