Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, melyet bankkártyával is kifizethet a futárnál utánvétes vásárlás esetén.

Díjmentes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!

Fizetési megoldás
Bankkártyás fizetés

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
5
4
5
8
3
Partnereink

A membránokról röviden

AZ ULTRASZŰRŐ MEMBRÁN

Az UF (Ultra Filter) membránszűrő eltávolítja a vízben lévő apró szennyeződéseket a membrán felületén elosztott parányi lenyomaton keresztül 0,01~0,04 mikron méretig, miközben a víz apró ásványi összetevői tovább haladnak. Kiváló teljesítménye miatt széles választékban alkalmazzák az otthoni víztisztítástól az ipari szennyvizek kezeléséig, szupertiszta gyártási folyamatokban, és a gyógyszeripar területén. Poliszulfon anyagának köszönhetően hőálló, és igen tartós a vegyi anyagokkal szemben.

Az UF membránszűrő a nevét a burkolaton belül található membrán huzalokról kapta. Ezek a membránok körülbelül 1-2 mm átmérőjűek, csőszerű felépítéssel, a belsejük 0,2-0,3 mm átmérőjű. Működésük egyszerű: a víz a szűrő házon belül csak úgy tud tovább jutni, ha a membránok falán keresztül áthalad, és a membránokban lévő vékony kivezetéseken kifolyik a szűrő testből.

Az eljárás fordítva is működik: a vékony kivezetéseken folyik be a tisztítandó víz, és a membránok falán áthaladva tisztul meg. Ezeken a pórusokon áthaladva a vízből képes kiszűrni a legtöbb baktériumot és az esetleges vírusok nagy részét is. Ezen felül megszűri a nehézfémeket és minden olyan részecskét, mely a pórusok méreténél nagyobb. A szűrés ebben az esetben a szénszűrőkkel ellentétben csak abszorpcióval történik, azaz csak fizikai hálós szerkezetével szűri ki a szennyeződéseket.

Az UF membrános készülékekre is jellemző, hogy aktív szenes szűrővel is el vannak látva. Ez azért nagyon jó kombináció, mert az aktív szén is szinte magába szívja a nehézfémeket, így tökéletesen fokozzák a hatást. Megköti a klór származékokat, így az UF membránnal kezelt víz íze talán leginkább a mentes ásványvizekéhez hasonlít.

 

MI AZ A RO (REVERSE OSMOSIS), VAGYIS A FORDÍTOTT OZMÓZIS?

Az angol RO rövidítés (Reverse Osmosis) magyar jelentése fordított ozmózis. A fordított ozmózis a szennyeződések 95-98%-át képes eltávolítani. Házi víztisztításra és ipari felhasználásra egyaránt alkalmazzák. Ide tartozik a tengervízből való nagymennyiségű tiszta ivóvíz előállítása is. Egyszerűen: a fordított ozmózis egy olyan víztisztítási eljárás, ahol a vizet átpréselik egy mikroszkopikus pórusokkal ellátott membránon. Így csak a tiszta víz tud áthaladni rajta, a sók, a szennyeződések, baktériumok és vírusok a lefolyóba kerülnek kivezetésre.

A membrán több, vékony rétegből tevődik össze, melyek spirális alakban fel vannak tekerve egy műanyag, furatokkal ellátott cső körül. A membrán pórusai olyan parányiak, hogy a vízmolekulákat átengedi, de a vízben található oldott száraz anyagokat, szennyeződéseket visszatartja. Amikor a beáramló víz keresztülhalad a membrán felszínén, a vízmolekulák behatolnak a membrán felszínébe és spirál alakban körbefolyva a cső közepén összegyűlnek - ez a tisztított víz. A hátra maradt szennyeződések fennakadnak, és a továbbáramló vízzel a lefolyóba kerülnek kivezetésre.

Általában a membrán előtt több előszűrő helyezkedik el, ami finomítja a membrán számára a vizet, ezzel tolva ki az élettartamát. Ezeknél a készülékeknél is jellemző, hogy akár több aktív szenes szűrője is van. A fordított ozmózis membránnal kezelt víz íze, már eléggé elüt bármely korábban kóstolt víz ízétől. Kicsit nehéz meghatározni, hogy milyen is ez. Van aki azt mondja, hogy üres, de van akinek a forrásvíz ízére hasonlit az íze. Sok évvel ezelőtt amikor először megkóstoltam nem ízlett. Egy-két hét kellett hozzá, hogy megszokjam. Ma már nem szívesen iszok más vizet, azóta is egy ilyen készüléket használok. Nagyon sok ügyfelem mondja ugyan ezt.

Webáruház készítés