TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, melyet bankkártyával is kifizethet a futárnál utánvétes vásárlás esetén.

Díjmentes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!

Fizetési megoldás
Bankkártyás fizetés

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
5
4
5
7
6
Partnereink

Tartályos készülékek nyomásfokozó pumpával

Főkategória >RO membrános víztisztítók >Tartályos készülékek nyomásfokozó pumpával

Láthatod, hogy a legtöbb nyomásfokozó pumpával ellátott készüléknek van egy olyan változata is, amit csak a víznyomás működtet. Nincs rajta nyomásfokozó pumpa, ami megemli a készülék számára a víznyomást.

Ezeknek a készülékeknek szükségük van kb. 2.8 bar víznyomásra, hogy gazdaságosan tudjanak működni.

Viszont vannak helyek, ahol nincs meg a hálótzatban a minimálisan szükséges víznyomás a készülékek működtetéséhez.

Ezért van az, hogy a legtöbb gyártó a tartályos ozmózisos készülékeiből gyárt pumpás változatot is, de pl. a filterek és így a karbantartási időszakokat tekintve teljesen megegyeznek.

 


Sorrend:


Ha a pumpa nélküli készüléket tápláló hálózati víznyomás közelebb van a minimálisan szükséges nyomáshoz, akkor több szennyvizet termel, mintha lenne 3,5-4 bar nyomás. A nagyobb nyomás mellett a nyomáskapcsoló is és a membrán is hatékonyabban működik.

A pumpás készülékek kicsit határozottabbak ebben a tekintetben az alacsony és a magas nyomású kapcsolók működése miatt. Ugyan akkor több alkatrész nagyobb hibalehetőség.

Tény, hogy a pumpás készülék fogyaszt némi áramot, de rendszerint csak 24-36 voltos motorral működnek.

És ha már gondolkodsz a pumpás készülékben, akkor kicsit nagyobb ráfordítással érdemesebb egy átfolyós készüléket választani, mert több előnye közül az egyik, hogy kisebb helyt foglal.

 


Webáruház készítés