Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Csomagjainkat a GLS futárszolgálat szállítja házhoz, melyet bankkártyával is kifizethet a futárnál utánvétes vásárlás esetén.

Díjmentes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén!

Fizetési megoldás
Bankkártyás fizetés

Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
5
4
6
2
3
Partnereink

Szűrőcsomagok készülékek szerint

Főkategória >Szűrőcsomagok készülékek szerint

Víztisztító készülékedhez, zuhanyszűrődhöz itt tudsz vásárolni csereszűrőket, betéteket. A csereszűrőket szétválogattuk készülék típusonként. Az alábbi listából válaszd ki azt a készüléket amelyikkel rendelkezel és arra kattintva találod annak a készüléknek a csereszűrőit. Ha nem az ajánlott csomagban szeretnéd megvásárolni a készletet, akkor böngéssz a "Csereszűrők" menüpontban, ahova sok terméket feltettünk önállóan is.




A csereszűrőkről:

 

Általánosan elmondható, hogy szinte minden víztisztító készülékben fél évente kell cserélni valamelyik szűrőt. A gyártók a szűrő élettartamát általában két módon határozzák meg. Átfolyt vízmennyiség alapján és időben is. Az előszűrőket nagyjábó 1800 liter átfolyt víz mennyiség után, vagy fél évente érdemes cserélni, míg az utószűrőket 3600-3800 liter átfolyt vízmennyiség után, vagy évente.

Az átfolyt vízmennyiség alapján cserélni a szűrőket a gyakorlatban nem lehet, vagy nagyon macerás, mert ezt senki sem méri.  A legtöbb háztartásban egyébként nem is éri el a fogyasztás fél év alatt az 1800, vagy egy év alatt a 3800 litert. Jobb szeretem az időhöz kötött szűrőcseréket, mert ezt könnyebben nyilván lehet tartani.

Minden általunk értékesített készüléket, és hozzánk került ügyfelek készülékét is nyilvántartásba vesszük. egy olyan saját fejlesztésű szoftvert használunk ami pontosan nyilvántartja, hogy milyen készüléked van, és mikor melyik szűrőt kell cserélni.

Az előszűrők rendszerint a legolcsóbb csereszűrők. Ezek a beüzemelést követően folyamatosan fél éven keresztül állnak a klóros, koszos vízben. Ugyanis az előszűrők készítik elő a vizet a membránok számára, így ezek folyamatos hatásnak vannak kitéve. A szűrendő víz minőségében is jócskán vannak eltérések. Minél üledékesebb a víz annál inkább indokolt, hogy félévente cseréljük az előszűrőket. Az előszűrők időbeni cseréje megóvhatja mind a fordított ozmózis membrán, mind az UF membrán élettartamát.

Előfordul egyes háztartásokban, hogy fél év alatt hetekig nem használják a készüléket, vagy van hogy alig használják. Az ember azt gondolná, hogy akkor ráér cserélni a szűrőket, hiszen alig volt használva a készülék. Tulajdonképpen logikusnak tűnik, de sajnos ez nincs így.

A szűrők attól még egyrészt vízben állnak folyamatosan, másrészt amikor nincs használva a készülék, akkor a benne álló víz egyre állottabb lesz. Ezt pangó víznek szokták nevezni és egyáltalán nem tesz jót a készüléknek.

A pangó víz még a folyamatos használat mellett is kialakulhat a tartállyal rendelkező fordított ozmózis membránnal rendelkező készülékeknél. A tatályban lévő nyomás idővel csökken és nem tud kiürülni az összes víz belőle.  A tartály élettartamát ki lehet tolni azzal, ha folyamatos használat mellett is néha, egy-két hetente teljesen leürítjük a vizet a csap megnyitásával. Nem utolsó sorban a tartály időközönkénti fertőtlenítésével.

Személy szerint a fordított ozmózis technológiát részesítem előnyben. Ebben a kategóriában is azokat kedvelem, amelyik átfolyós. Vagyis olyan nagy kapacitású fordított ozmózis membrán, vagy membránok vannak a készülékben, ami lehetővé teszi azt, hogy ne kelljen a készülékhez tartály. Mivel egységnyi idő alatt annyi vizet termel, ami kivárható a csap megnyitásakor.

 

Webáruház készítés